Dags för andra delen av seriefinalen. Förvisso ingen ren seriefinal, men Elfsborg och Norrköping ligger på samma poäng. Förlorar vi idag samtidigt som Elfsborg vinner, så tappar vi serieledningen. Jag skrev på Twitter första gången vi gick upp i serieledning att det är efter 30 omgångar som vi ska vara i serieledning inte efter 5 omgång. Men nu har vi varit i serieledning sedan omgång 8 och det är en väldigt trevlig känsla och nu vill jag inte att vi tappar den!

Norrköping borta är ingen lättmatch, inte i vanliga fall när Norrköping ligger på nedre halvan och det lär definitivt inte bli en lätt match idag när de har nys om en potentiell serieledning om de fortsätter vinna. Norrköping är ett av Allsvenskans formstarkaste lag och att få möta dom i formtopp på deras hemmaplan blir svårt, speciellt med tanke på mötet förra veckan då de dominerade större delen av matchen på vår hemmaplan!

Norrköping borta sedan 1993
15-5-6-4 19-17 +2 21 p av 45, 46%
2014:
3-0 förlust
2013: 1-2 seger
2012: 0-0
2011: 2-2

Det positiva är att IFK hade ett väldigt bra spel borta mot Slask i torsdag, där de spelade klokt defensivt och skapade chanser framåt. Det negativa är väl just att de spelade match i torsdag och framför allt kavalkaden av brända målchanser. Jag hoppas att Lennartsson börjar med Vibe/Engvall idag, det blir en helt annan speed på anfallen, även om jag tycker att Engvall är lite ur form, så tillför han så mycket mer speed än Boman, och vi behöver få upp speeden, det har gått lite långsamt i omställningarna på sistone.

Ska även bli intressant om nyförvärvet Victor Sköld får speltid. Han imponerade när Falkenberg var i Superettan, och fyra mål hos jumbon Åtvidaberg i år är faktiskt en bra prestation, det är nästan en tredje del av ÅFF:s mål i år, dessutom är det två färre än vad Vibe har gjort.