Imorgon är det äntligen dags för omstart av Allsvenskan, när Sundsvall tar emot IFK Göteborg. Efter ett långt uppehåll för U21-EM, som slutade med ett osannolikt svenskt guld, så är det dags att börja lägga all fokus på IFK Göteborg fortsatta kamp i Allsvenskan igen.

En snabbsummering av IFK Göteborgs 13 första omgångar ger följande läsning:

UnderlagMVOFGM-IM±P
Naturgräs1081116-5+1125
Konstgräs32103-0+37
Totalt13102119-5+1432

Vilket kan jämföras med förra årets poängskörd på 22 poäng efter lika många omgångar. Jämfört med motsvarande match förra året hade IFK 20 poäng och i år har vi 29 poäng (segern mot Hammarby bortplockad då de inte var med förra året). I samtliga matcher förutom en har poängskörden varit bättre eller lika med förra årets resultat, enda undantaget är Djurgården (h) då vi tappade 2 poäng jämfört med säsongen 2014.

Intressant är att vi har inte släppt in ett enda mål på konstgräs under säsongen 2015, vilket självklart är bra att ha med sig då Sundsvall spelar på konstgräs.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email