En match med två ansikten. Bättre än så går det kanske inte att beskriva händelseförloppet över två halvlekar och 90 minuter spel i den Allsvenska omstarten igår.

Sundsvall var bra i matchöppningen, och skapade direkt några halvchanser. Men vid en snabb omställning så spelar Vibe fram Boman som distinkt sätter in 0-1 efter drygt fyra minuter spel, och nykomlingarna tappade andan. Efter knappa halvtimmen spel, drev Vibe bollen centralt och avslutade med en läcker vänster rakt upp i krysset och där gick luften ur Sundsvall. Men IFK började slarva och Sundsvall kom in i andra andningen och skapade lite lägen innan domaren blåste av första halvlek.

Andra halvlek började nästa omgående med en kalldusch. En hörna, en nick och helt plötsligt hade IFK släppt in årets första mål på konstgräs och Sundsvall hade reducerat. IFK tappade fart, och förlorade helt plötsligt andra bollar, mycket på grund av att slitvargen Gurra byttes ut i halvlek med en känning och in kom Tom P. Målet stärkte Sundsvall och som ett brev på posten kom 2-2 efter ett horribelt defensivt arbete av Tom i situationen innan, sen att skottet tar på en spelare och ändrar riktning och ställer Alvbåge är väl inte mycket att göra åt. Men försvarsarbetet var bedrövligt!

Efter 2-2 målet vaknade vi till igen och började skapa chanser igen. Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen hade lika väl kunnat gått hem som segrar. Vi hade dessutom en boll i mål som dömdes bort för offside och ett som gick precis utanför stolpen. Men defensiven fallerade totalt när den sattes under press, och stundtals var det rena hönsgården i och runt eget straffområde, vilket inte är helt ologiskt när vår bäste försvarsspelar under våren Rogne var avstängd och Gurra utbytt.

Det är svårt att kritisera en tränare som plockade 32 av 39 poäng under årets första 13 matcher. Men jag tycker ändå man måste ställa frågan kring bytena Lennartsson gjorde igår. Att han blir tvungen att plocka ut Gurra, är väl inte mycket att diskutera, inte heller de faktum att han sätter in Tom P då det inte fanns någon annan på bänken som funkar i den positionen.

Mitt problem börjar när han plockar ut Boman, som var het, hade gjort ett mål och fick ett bortdömt för offside, och sätter i Engvall som är så ur form en spelare kan vara! Han hade inga rätt, första touchen var dålig, löpningarna var misstajmade och under de cirka 15 minuter han spelade skapade han ingenting och var fullständigt osynlig. Sen har vi bytet med Smedberg. Varför gör vi samma jävla byten match efter match? Vad bidrog MSD med? Ett par felaktiga passningar, och några inlägg som var antingen för höga eller för långa. Vi måste ju kunna göra andra byten, eller? Visst våra juniorer kanske inte håller världsklass, men varför får de aldrig chansen? När var det senast MSD kom och ändrade matchbilden senast? Så varför inte ge någon annan drygt 10 min. Jag är medveten om att jag är väldigt negativ till MSD, och det tar jag på mig. Jag tycker att han är överskattad och det ständiga tjôtet om hans fantastiska högerfot, hur ofta har vi fått se den under hans tid i IFK?

IFK stod för säsongens kanske sämsta halvlek! Ett lag som helt slutade fungera i andra halvlek när 0-2 ledningen egentligen bara skulle försvaras. Men en omstart är en nypremiär, så kan kanske kan skylla det på lite nerver? Sist IFK tappade en 0-2 ledning var i första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen mot Trollhättan, efter de hade vi väldigt många segrar i rad! Det enda jag är helt säker på är att det kanske var tur att hjärnsläppet kom igår, i en omgång där våra konkurrenter i toppen också gjorde bleka insatser, Norrköping undantaget. Nu väntar istället dubbelmöte mot just Norrköping, först hemma och sen veckan efter borta. Två segrar där och vi kan göra ett litet ryck och dessutom kanske spela bort en av konkurrenterna.

Viktigaste är att vi är i fortsatt serieledning, och har allt i egna händer. Nu gäller det att vi fokuserar på nästa match och gör en gedigen insats!

Glöm inte att göra din röst hörd och betygsätt startelvan! Det gör du här!