Serieledarna mot tabelljumbon, kan väl bara sluta på ett sätt eller? Jag är inte helt säker på att IFK bara kan promenera hem tre poäng i eftermiddag, utan risken för att Åtvidaberg plockar poäng, eller till och med samtliga är ganska höga. Killarna från bruket (något som förvisso inte stämmer längre) har ställt till det för bland annat Malmö (inte för att Malmö är någon måttstock men en bra referens).

Det som får mig att andas lite optimism är så klart nyförvärvet Mads Albaek, som debuterade senast mot Häcken med en felpassning de första han gjorde, efter det var han om jag inte minns fel, Mr 100%. Han spelade ihop med Tom på mitten då Gurra var avstängd och Sebbe bänkad (minst sagt välförtjänt). Idag hoppas jag att vi får se honom tillsammans med Gurra, då kan han spela ett steg högre upp i banan när Gurra tar defensiven.

Häcken var inte bra mot oss, de hade en kort period i första halvlek innan det röda korten, annars var det bara IFK, så det är svårt att säga hur bra vi egentligen var i segermatchen. Men för mig var det intressanta att se detaljerna, och den största detaljen var att det slog inte några onödiga långbollar från backlinjen (förutom från Hjalmars fot, och då är det helt ok). I och med att Bjärs och Sebbe var borta så slapp vi i princip allt vad adresslösa långbollar heter. Dessutom slapp vi se Sebbes psykbryt stup i kvarten och laget kunde fokusera på att mala ner Häcken istället för att lägga kraft på annat.

Sörens tre mål mot Häcken betyder givetvis mycket i slutspurten av Allsvenskan, och om ryktet stämmer att han tackade nej till ett proffanbud från Ryssland för att spela kvar i Blåvitt är det än mer imponerande. Tycker förövrigt att Ankersen tog petningen efter Falkenberg på bästa sätt och visar på både moral och framför allt offensiv vilja, och samspelet med Emil fungerar bättre än på länge.

Sören i alla ära, men idag måste våra anfallare börja göra mål! Engvall och Riski behöver göra mål, för annars är det inte annat än rätt än att ge Sköld (tre mål i cupen) chansen från start i ett par matcher.

Min startelva
Alvbåge
Emil | Rogne | Hjalmar | Aleesami
Ankersen | Gurra | Albaek | Rieks
Engvall | Riski

Jag hoppas innerligt att Blåvitt har gjort sin läxa och inte tror att segern kommer automatiskt (läs: Falkenberg). Åtvidaberg är trots tabellplaceringen ett stabilt lag på hemmaplan och konstgräs och kan ställa till med oreda!