Ännu en hemmamatch, ännu en seger. Men det kan ha blivit en väldigt dyrköpt seger. Rogne, som har varit den mest jämna spelare i IFK anno 2015, som vunnit 99% av alla sina dueller (där höfta jag lite), och varit riktig försvargeneral blev utburen på bår med en befarad knäskada. Nu hoppas jag och alla andra blåvita att det inte är så allvarligt som det såg ut, utan en smäll som gjorde jävligt ont, men inget långvarigt.

Det snackas om backkris i Göteborg, men jag håller inte riktigt med. Visst det är absolut inte optimalt att bli av med båda sina ordinarie mittbackar i en guldstrid, att bli av med en spelare av Bjärsmyrs kaliber hade sårat vilket lag som helst, och varit tillräcklig för att laget skulle börja tappa viktiga poäng, för att inte tala om en spelare med Rognes kvalitéer. Sen att Tom Pettersson är rent ut sagt klumpig i sitt försvaragerande när vi leder med 3-0 och drar på sig ett rött direkt (rätt eller fel) är bara pinsamt. Men backkris? Nej! Hjalmar har gjort det bra sen han kom in istället för Bjärs, förvisso så har Rogne styrt och ställt honom, men han spelar efter förmåga och gör det enkelt för sig (vem trodde att jag skulle säga det om Hjalmar?).

Nu är det nästan två veckor till nästa match, och vi får hoppas på att Rognes skada inte är så illa. Men i värsta fall tänker jag att Gurra går ner och bildar mittbackspar med Hjalmar. Sebbe går in på Gurras position och tillsammans med Albaek bildar de vårt centrala mittfält, och glödheta Sören och Ankersen på varsin sida.

Jag är faktiskt mer orolig för bristen på kvalité hos våra anfallare än våra defensiva kapacitet. Visst Riski petade in ett mål idag och det kanske släpper för honom nu (för att tala i gamla klyschor), men faktum är att Sören har gjort fler mål på de två senaste hemmamatcherna än nästan alla våra anfallare tillsammans – det är mer skrämmande i en guldstrid!

Jag förstår om Jörgen spelade Smedberg idag för att vila Ankersen, annars förstår jag inte varför MSD fick spela 90 minuter. Han var som vanligt skulle jag vilja säga medioker både offensivt och defensivt, och Gefle kom ofta runt på han och Emils högerkant. Som min polare sa, Emil blev betydligt sämre med MSD, då han inte riktigt vågade spela sitt offensiva spel, och kommunikationen i det defensiva var inte heller något att skriva hem om! Nu fixade ju Emil ett riktig läckert mål, så då har man en tendens att glömma mycket, men faktum kvarstår att han är betydligt bättre med Ankersen än med MSD.

Tycker förövrigt att Mads visar att han är värd startplatsen, han spelar enkelt när det behövs spela enkelt, han vårdar bollen och slår inte bort passningar, vilket är precis allt som Sebbe inte har gjort sedan sommaruppehållet. Det är bra konkurrens och jag tror att Sebbe kommer hitta tillbaka till sitt spel, och uppehållet kommer nog väldigt lägligt för både honom och resten av laget.

Nu hoppas vi bara att Rognes skada inte är värre än att han på sin höjd missar en match. Hans ledaregenskaper behövs på plan, och det räcker inte med att bara fylla ut positionen i startelvan. Han har tillsammans med Aleesami varit de bästa i Blåvitt i år och hållit en jämn och hög lägsta nivå.