Snart dags för avspark i ett väldigt viktig möte mellan Sveriges två mest framgångsrika klubbar. Men också ett väldigt viktigt möte för årets upplaga av Allsvenskan. IFK kan vi en seger befästa sin serieledning, medan en förslut gör att Malmö får en biljett in i guldstriden 2015 igen.

Sedan 1993 så är bortamatchen mot Malmö en av de matcher där IFK lyckas bäst. På 21 möten så har vi tagit 35 poäng (1,66 p/m), 10 segrar, 5 avgjorda och bara 6 förluster. Så vi har helt klart pluspoäng på Malmö i deras borg.

Ska bli väldigt intressant att se hur samarbetet mellan Engvall och debutanten Riski kommer att falla ut. Bra av Lennartsson att inte fega med Riski utan slänger in honom i hetluften direkt. I övrigt är det inga överraskningar i den blåvita startelvan.

Jag hoppas vi kan bygga vidare på insatsen från Örebro-matchen och släpper att vi har åkt ur Europaspelet, och nu är det bara full fokus på guldstriden.