24 Sep, 2015

Elfsborg-IFK Inför

Säga vad man vill om kvalitén på spelet i Allsvenskan, hur svenska lag lyckas (misslyckas?) i Europa, men jag har i alla år sagt att vi har den mest spännande serien där alla kan slå alla och det vi saknar i kvalité tar vi igen med råge när det gäller dramatik! Kolla på årets upplaga av guldstriden! Visst är det härligt, man samtligt är man ju ett nervvrak inför varje omgång, då konkurrenterna vinner sina matcher och sätter kniven mot strupen hela tiden. Efter förra omgången la jag upp förutsättningarna inför slutspurten, och det är sjukt jämt! Men det som talar för oss, är att vi till skillnad från tidigare år är stabila på bortaplan, så jag tror (hoppas/ber) att vi kan lösa detta.

För alla som åker på bortamatcher med IFK Göteborg, så är Elfsborg borta något extra speciellt, ljudkulissen som de dryga 2500 skapar krossar hemmalaget med hästlängder. För mig personligen så blir det första gången sedan 2004 jag inte åker till Borås, så det är en fantastiskt fin svit som ikväll går i graven, men samtidigt, under mina alla år i Borås har jag bara fått vända hem med tre poäng en enda gång. Så jag hoppas att min frånvaro ska lyfta på förbannelsen och ger tre viktiga poäng!

Jag har hört och läst lite kritiska röster om lagets insats mot Hammarby senast, och jag förstår en del av tankarna som har kommit fram, men samtidigt, så länge vi vinner och tar poängen så är det ju det som räknas. Ikväll på plastmattan i Borås, så förväntar jag mig inte att vi ska gå till anfall från avspark och dominera matchbilden, utan snarare ligga rätt i positionerna och vänta på chansen att ställa om. Vi har snabba omställningsspelare men det gäller att vi är effektiva och straffar Elfsborg när vi väl får chansen.

Jag tror att Lennartsson ställer upp med samma startelva som senast, ser ingen anledning att göra några ändringar så tillvida inte någon har någon skada/känning som jag inte känner till. Däremot så måste Lennartsson bli betydligt vassare som matchcoach och göra tidiga ändringar om vi är i underläge exempelvis.

Du kanske också gillar...