Efter två långa veckor utan vårt kära IFK och med all ångest som landslaget och Hamrén framkallar är det då skönt att det äntligen är dags för våra blåvita hjältar igen! Omgång 23 i en väldigt jämn tabelltopp där Elfsborg tappade två poäng i toppen, men där AIK fortsätter att vinna och leder i dagsläget Allsvenskan med en poäng och med en match till godo.

Jag la upp lite statistik på Twitter igår, dels tio år med Helsingborg borta, men även vårt poängsnitt för omgång 23, och det är tyvärr ingen rolig läsning.

I eftermiddag gäller det att vi visar att vår defensiv inte står och faller med Rogne utan att vi är ett solid lagbygge. Självklart är det ett stort avbräck att spela utan våra två ordinarie mittbackar, men bara vi spelar enkelt i defensiven och ligger på rätt sida så ska det kunna gå vägen. Jag har ju flera gånger sagt att jag är mer rädd över vår ineffektivitet framåt än vår defensiv.

Min startelva
Alvbåge
Emil | Gurra | Hjalmar | Aleesami
Ankersen | Sebbe | Albaek | Rieks
Riski | Engvall

Riski gjorde ju sitt första mål senast, och det kan vara bra att ge honom en chans från start. I övrigt handlar det nog mest om att göra så lite ändringar som möjligt. Att Gurra skulle fixa rollen som mittback är jag stensäker på medan Sebbe kliver in och tar den defensiva rollen i mitten och Albaek står för kreativiteten och uppspelen. Sen är ju Rieks glödhet så förhoppningsvis kan han peta in en boll eller två i en offensiv omställning.