Då är premiären avklarad och tre poäng fick hänga med i bagaget hem till Göteborg och Allsvenskan 2016 har börjat på ett perfekt sätt! Två mål framåt och en nolla bakåt. Mycket mer kan man inte kräva av en premiär så varför krångla till det, eller?

Självklart var det viktigt att vi vann. Jag skrev inför matchen att vi behövde en seger, inte bara för att få en bra start på säsongen utan också för att glömma, eller åtminstone lägga undan alla gråa rubriker från vintern runt klubben och fokusera på det som är viktigt – nämligen ligan, och jakten på SM-guldet. Jag skrev att det var viktigt att Tobias Hysén skulle få göra mål för att lätta på pressen och förväntningarna på honom. Hade han bränt ett par givna lägen så skulle det kanske sätta sig i skallen på honom och låsa sig total, för många förväntar sig att han ska leverera!

Premiären var spelmässigt långt ifrån perfekt, men den var perfekt för Tobbe. Han fixar straffen (även om den är ganska billig) som Albaek placerar in perfekt för 0-1 i första halvlek och i andra halvlek gör han själv 0-2, fint framspelad av Sebbe, och punkterar matchen. Efter 0-2 så tappar både Falkenberg och matchen tempo och det blir mer eller mindre en transportsträcka fram till slutsignalen, med undantag av Alvbåges kanonräddning på Arabas skott.

Man ska inte dra för stora växlar från premiären, vi möter ett Falkenberg som vi ska slå 99 av 100 gånger, och vi kommer stöta på betydligt bättre motstånd under resans gång. Men Sebbe gör en bra insats på mitten, förvisso slår han fortfarande bort för många bollar, men jag tycker att samspelet och rollfördelningen med Albaek fungerade bra. Aleesami har inte tappat formen över vintern, utan är fortfarande helt outstanding – gör knappt några fel, och 60 meters löpningen han tog på en tillsynes död boll och skapade en målchans från ingenting säger precis allt om honom. Tänk att jag i augusti 2014 sågade värvningen av Aleesami och tycker att det var överdrivet att ge honom ett fyra årskontrakt, gissa om jag sitter här nu och önskar att han hade fått ett tioårigt kontrakt. Man får helt enkelt passa på att njuta av honom så länge det bara går, för efter sommaren lär han spela utomlands.

Nu väntar hemmapremiär på onsdag mot Häcken. Jag hade på deras hemmapremiär mot Elfsborg och blev föga imponerad. Målvakten i Häcken imponerade med ett par kanonräddningar, men hade det inte varit för Elfsborg uddlöshet i avsluten så hade de förlorat med minst tre mål. Hela deras spel byggde på snabba omställningar och det är tveksamt om det kommer funka i längden, speciellt mot lag som flyttar hem och ligger på rätt sida hela tiden, Elfsborg är ju inte kända för det precis.

Har du fortfarande inte betygsatt startelvan? Gör det här!