28 Apr, 2016

Analys IFK-Malmö X-X

Vad ska skrivas som inte redan har skrivit eller sagts? Igår var en mörk dag för IFK Göteborg, när en persons vanvett ställde till det för alla andra fans och klubben. Det sportsliga kommer som Lennartsson sa i andra hand en sån här dag, då folkfesten och matchen mellan Sveriges i särklass största tungviktare avbröts! Det här var det absolut sista IFK Göteborg som under hela vintern har kantats av negativa rubriker ville ha! Jag skrev inför säsongen att man skulle lägga undan all skit och fokusera på säsongen. En säsong som börjat knackigt och så kommer det här!

Det går inte att sätta ord på hur genomkorkat det är att slänga knallskott mot en annan person. Det är för mig lika obegripligt hur en professionell fotbollsspelare som dessutom varit utlandsproffs inte har mer vett än att kasta upp en hörnflaggan mot publiken, oavsett hur chockad och skärrad han än må ha blivit! Varför ens försöka göra Sana till något han inte är. Vissa beter sig som att han var vår viktigaste spelare genom tiderna och att han svek klubben när han skrev på för Malmö. Nej, Sana var en talang som i sina bästa stunder kunde briljera, men på det stora hela så var han en ojämn spelare som allt för ofta gjorde saker och ting mer krångligt och komplicerat! Men oavsett – att kasta knallskott mot honom är korkat!

Det som jag inte förstår är hur i hela helvetet dessa jävla nötskal får in skiten på arenan. När jag går in på arenan så får jag till och med öppna upp snusdosan för att visa att jag inte har med mig skit in. Så hur fan får de in bengaler och knallskott, det är trots allt inga smågrejer! Dessutom undrar jag varför i helvete polis och ordningsvakter inte går in och plockar dessa maskerade skitungar? Det finns en lag mot maskeringsförbud så varför efterföljs den inte? Kan ju inte vara så att en lag inte gäller bara för att det är på fotbollsläkaren? Det är som att jag skulle skita i att stanna vid rödljus bara för att jag är på väg till en fotbollsmatch.

Det snackades en del skit igår kväll om att, det här hade inte hänt om vi hade legaliserat pyrotekniken. Skitsnack! Det här har inget med pryoteknikens laglighet eller olaglighet att göra! Visst, jag kan tycka att det är vackert med bengaler vid avspark för att höja stämningen, men att kasta knallskott mot en annan människa är olagligt, även om det skulle vara lagligt med pyroteknik!

Hur länge tänker vi stå vid sidan om och låta mindre än 1% av publiken förstöra för övriga 99% som är där för att se sitt lag spela fotboll och stötta sitt lag till framgång? Det måste ju vara frågan alla riktiga fotbollssupportrar ställer sig idag? När har vi fått nog och pekar ut de skyldiga? Det måste ju rimligtvis finnas civilkurage även på läktarna, eller tappar folk allt vad mod och vett heter bara för att man håller på samma lag?

Att det här kommer bli konsekvenser för klubben råder det knappast någon oenighet om. Frågan är snarare hur hårt de slår mot klubben? Böter (som vi absolut inte har råd med), poängtapp (som vi absolut inte har råd med) eller i värsta fall en kollektiv bestraffning så som spel utan publik (som vi absolut inte har råd med). Jag hoppas någonstans att personen som kastade hittat, blir åtalad och förhoppningsvis avstängd i flera år! Det hänger en flagga på Kommandobryggan med texten ”Sympati för de avstängda”. Jag har väldigt svårt att känna sympati för folk som medvetet går in och förstör för klubben och kallar sig för supportrar och drar klubbens namn i skiten!

Tyvärr så hamnar det sportsliga i skymundan och fotbollen är den största förloraren idag! Det var fram till avbrottet en väldigt sevärd match, där det skapades chanser åt båda hållen. Albæks kanonvänster i andra halvlek, eller Hyséns liggande volley i första halvlek (tycker fortfarande att han är i linje och därmed inte offside), men just nu känns allt de där avlägset och ointressant.

Det spelades trots allt 78 minuter fotboll igår och ni kan sätta betyg på startelvan.

Det som är väldigt skönt är att jag i skrivande stund läser att IFK Göteborg har identifierat den skyldige och att det är en tidsfråga innan de har namn på honom vilket är bra, även om det är en klentröst, för skadan är redan gjord och alla vi som älskar fotboll kommer dras över en kam!

Du kanske också gillar...