11 Apr, 2016

Inför AIK-IFK

Klockan 19 idag smäller det! Hur man än vänder och vrider på det så är mötena mot AIK en av säsongens stora höjdpunkter, oavsett när på säsongen matchen infaller, det kan vara omgång 3 som idag, eller omgång 29 eller till och med omgång 30. Det handlar om så mycket mer än tre poäng, även om det självklart i slutändan handlar om att ta tre poäng som i vilken annan match som helst.

Man kan inte komma ifrån de faktum att AIK väcker känslor, starka känslor, vilket allt som ofta även speglas på plan och i spelet, man vill inte förlora mot AIK – punkt slut! Sedan AIK flyttade ifrån Råsunda så har vi möts tre gånger, med en förlust (2013) och två segrar (2015 och 2014). För er som är intresserade av statistik så kan ni läsa föregående inlägg som innehåller fler siffror.

En seger mot AIK gör hela veckan, en förlust förstör hela veckan, även om jag på senare år har försökt ta till mig av Stahres ”inte åka den känslomässiga hissen”-mentalitet, så är det sjukt svårt mot just AIK. Eftersom vi inte har ett riktigt derby (nej, Häcken är inget derby, oavsett hur mycket Balkander och de övriga på GPSporten försöker skriva upp det, och inte heller är mötena med plast-Elfsborg ett derby!) så är matcherna mot just AIK och Malmö det närmaste vi kommer derbykänsla, där spelarna är redo att offra ett ben för att bollen ska i mål och fansen gör exakt allt som står i deras makt för att hjälpa och pusha laget!

Personligen blir det första gången sedan 2012 (sista matchen på Råsunda) som jag inte åker upp till Solna, det strulade tyvärr till sig allt för mycket, och hur svårt det än var, så fick man prioritera bort resan. Ikväll kommer jag vara alldeles för nervös för att kunna twittra samtidigt, så det blir full fokus på matchen, så får man twittra av sig efter matchen istället.

Glöm inte att Ni i vanlig ordning kan rösta på startelvan efter matchen! Det har varit stort intresset kring omröstningen, vilket självklart är sjukt kul! Ju fler som engagerar sig, desto bättre!

Du kanske också gillar...