Om drygt två och en halvtimme är det avspark för första omgången av trettio för IFK Göteborg. Det har varit en massa negativa rubriker om klubben i våra hjärtan under hela vintern, folk som har sagt upp sig, folk som har fått sparken, en såld klubbstuga, en nyckelspelare flyttar till Kina och ett kaotiskt årsmöte för att nämna några av rubrikerna. Men nu när Allsvenskan äntligen drar igång så är allt det där glömt, eller kanske inte glömt, men det är lagt åt sidan för att fokusera på det som är viktigast av allt – spelet i ligan!

Vi behöver en seger idag, för att visa att vi fortfarande, trots skador på nyckelspelare blir ett lag att räkna med redan från start. Vi behöver en seger för att hur dumt det än låter ha lite arbetsro med tanke på att vi möter AIK borta och Malmö hemma ganska snabbt inpå. Vi behöver att Tobias Hysén producerar direkt så det inte sätter sig i huvudet på honom, för ingen kan väl blunda för trycket han har på sina axlar, en press som han verkar hantera ganska bra, i alla fall att döma av hans tweet tidigare idag:

Premiärer är alltid lite speciella, men en seger i första matcher ger självförtroende. Jag presenterade lite premiärstatistik häromdagen, och det är ingen bra läsning, men samtidigt, vi har inte förlorat en premiär sedan 2013, vilket alltid är något positivt att ta med sig! En förlust hade kanske inte varit hela världen, men när man summerar Allsvenskan så är det inte i förlusterna mot exempelvis Malmö, AIK och Elfsborg som gör att man tappar guldet utan snarare poängtappen mot på pappret svagare lag (Falkenberg, Jönköping Södra, Östersund, och så vidare) som man bara måste vinna! Men förlorar vi idag, och sen kanske det blir förlust mot Real Häcken (om man ska tro ”journalisterna” på GP), och sen AIK borta, då kan vi om det vill sig riktigt illa stå på noll poäng efter tre matcher, och då kommer alla mörka rubriker från vintern att göra sig påmind och det kommer minst sagt att blåsa hårt på Kamratgården.

Min startelva:
Alvbåge
Smedberg | Bjärs | Hjalmar | Aleesami
Ankersern | Albaek | Sebbe | Rieks
Hysén | Engvall

Du har fortfarande chansen att rösta på spelartruppen 2016!