Inför IFK-Kalmar

Dags för årets andra hemmamatch och för mig personligen blir det årspremiär. Rollen som fotbollstränare tar lite mer tid än beräknat, och Blåvitt har blivit väldigt lidande. Nåväl, hör varken hit eller dit! IFK Göteborg tar emot Kalmar. Kalmar började säsongen med två raka förluster innan man piska upp plastlaget från Borås i förra omgången. IFK Göteborg, å andra sidan är obesegrade och i en svängig match mot AIK senast blev det kryss.

Hemmalaget tar förhoppningsvis med sig effektiviteten som laget hade senast mot AIK, fem skott på mål resulterade i tre mål, varav två på fasta situationer, vilket var viktigt. Däremot som hoppas jag att vi har tränat mycket på fasta situationer emot oss, för det var mer eller mindre panik varje gång vi fick en frispark/hörna emot oss. Sedan lämnade spelet en hel del att önska, eller rättare sagt bristen på eget spel! Det var alldeles för mycket chansspel och väldigt lite ordnat, mer systematiskt spel där man byggde upp anfallen från backlinjen och framåt.

Lennartsson är inte direkt känd för att göra ändringar i startelvan och jag tror väl att samma manskap som senast från starta, även om jag personligen hoppas att han petar Engvall till förmån för Boman. Engvall har inte börjat årets upplaga av Allsvenskan på ett imponerande sätt och det kan vara bra för honom att börja på bänken och slippa pressen och eventuellt komma in som en joker när Kalmarförsvaret börjar bli trötta sista halvtimmen. Jag kan som så många andra bara spekulera i varför Engvall inte lyckas prestera, är det Stoke-ryktena som har satt sig i huvudet, eller håller han på att utvecklas till en ny Söder? All världens talang och potential, men på plan låser det sig totalt för honom? Han behöver ett par riktiga skitmål för att komma igång, och sen hoppas jag att han kan utvecklas och hålla en högre lägsta nivå.

Min startelva:
Alvbåge
Emil | Bjärs | Hjalmar | Aleesami
Ankersen | Sebbe | Albæk | Rieks
Hysén | Boman

Sammanställde lite statistik igår (läs här) kring omgång fyra och hemmamötena mot Kalmar och det var härlig läsning. Vet att folk (vissa) menar på att jag jinxar det, men jag presenterar bara statistik och jag tror knappast spelarna är inne och studerar min statistik. IFK Göteborg har inte förlorat mot Kalmar på hemmaplan sedan 2006 (0-3 på gamla Gamla Ullevi), sedan dess har vi sju segrar och två oavgjorda (2012, 2015).

Vid händelse av seger i eftermiddag går IFK Göteborg upp i tillfällig serieledning. Djurgården spelar derby mot Hammarby på tisdag och förhoppningsvis tappar de poäng.

Glöm inte att Du i vanlig ordning kan rösta på startelvan mot Kalmar efter matchen! Hittills i år så har 342 personer röstat på startelvan efter de tre första matcherna vilket är ett snitt på 114 personer per match, och det är fantastiskt kul. Ju fler som engagerar sig desto roligare! Så glöm inte att Din röst räknas!