27 Apr, 2016

Inför IFK-Malmö

Ikväll går Sveriges två tungviktare, med 18 SM-guld var under bältet upp i en ganska tidig måstematch för båda parter. Inget av lagen har imponerat in säsongsinledningen, och ikväll kommer det första riktiga testet för två på förhand tippade guldkandidater. Vi har redan avverkat en sjättedel av årets Allsvenska säsong och efter den kvällens match så har vi spelat en femtedel av säsongen!

IFK Göteborg spelade stundtals säsongens bästa fotboll senast mot Örebro (b). Framför allt från en stund före kvitteringsmålet till 1-1 och fram till strax efter ledningsmålet till 1-2. Sedan bjöd vi in Örebro i matchen på ett taffligt målvaktsingripande och Örebro var inte sena med att tacka och ta emot, och på mindre än 5 minuter vändes ledning till underläge! Det blev tillslut en 3-2 förlust för IFK Göteborg, men vi tar med en hel del positiva sekvenser, även om en förlust inte är okey! Spelarbetygen talade också sitt tydliga språk med ett snitt på 3,84 av tio när 104 personer har röstat! Trenden är extremt nedåtgående när det gäller spelarbetygen så här i säsonginledningen och jag hoppas att vändningen kommer ikväll.

Vi har inget bra hemmafacit mot Malmö! De senaste fem mötena på Gamla Ullevi har slutat med två förluster och tre kryss! Så ikväll måste vändningen komma! För er som älskar statistik lika mycket som jag, så är ni välkomna att läsa föregående inlägg, där jag även har med hur IFK Göteborg har spelat när kvällens domare Jonas Eriksson har dömt oss sedan 2010.

Jag hoppas att Boman får fortsatt förtroende längst fram. Han är ingen spektakulär på något sätt, men han gör alltid ett fantastiskt jobb både offensivt och defensivt och förtjänar fortsatt förtroende, speciellt med tanke på målet senast. Annars hoppas jag att Hermannsson som är med i truppen är i så pass bra form att han går in och bildar mittbackspar med Bjärsmyr! Vi behöver ha lite kontinuitet  i backlinjen nu, efter hönsgårdsagerandet som har varit på bland annat fasta situationer den senaste tiden.

I vanlig ordning kommer ni kunna rösta på startelvan ikväll.

Du kanske också gillar...