24 Apr, 2016

Inför Örebro-IFK

Om drygt två och en halv timme är det dags för femte omgången av Allsvenskan och årets första bortamatch på konstgräs. Förra året vann IFK Göteborg mötet med 0-2 efter att Vibe slog in sista målet i slutet av matchen, men det jag minns mest är hur Örebro tryckte tillbaka oss och skapade chans på chans, och vi var stundtals tillbaka tryckta.

Som alla väl är medvetna om, så har vår säsongsinledning varit allt annat än imponerande! Det är inte bara en magkänsla utan jag har även sammanställt lite siffror på det som visar en hittills tydlig trend, mer förklaring kring siffrorna kommer längre fram men för tillfället kan vi konstatera att Blåvitt har betydligt mindre andel av skotten som skjuts under en match (44,71% jämfört mot 58,84% för 2015) och när det gäller skott på mål så är vår procentuella andel lägre än förra året (45,83 jämfört mot 60,88 för 2015). Det betyder att inte nog med att vi skjuter mindre mot mål, vi träffar mål färre gånger, och det är självklart inte bra! Däremot har vi en högre målprocent, där 31,82% eller 7 av 22 skott, går i mål. Om man representerar siffrorna grafiskt får man upp följande diagram (se nedan), där man kan se en jämförelse mellan 2014-2016. Nu har vi förvisso bara spelat fyra omgångar i år, så det ger en halvsanning, men som jämförelse räcker det. Mer förklaring kring förkortningarna kommer längre fram.

Om vi jämför mot senaste matchen mot Kalmar, så måste i princip allt bli bättre! Vi behöver mer fart och rörelse i våra anfallsspel, då det under långa stunder senast var alldeles för stillastående och passivt! Mauricio Albornoz går in som mittback tillsammans med Bjärs och det ska bli spännande att se vad han kan bidra med. Sen hoppas jag personligen att Boman får starta och att Patrik Karlsson Lagemyr får mer speltid mot Örebro. Hans inhopp var en nyttig injektion senast.

polar

Du kanske också gillar...