2 Maj, 2016

Inför Gefle-IFK

Äntligen matchdag och äntligen faller fokus åter på det sportsliga när Gefle tar mot IFK Göteborg i omgång 7. IFK Göteborg är återigen skadedrabbat sedan Rieks och Bjärsmyr fick kliva av senast mot Malmö. Så nu blir det ännu ett nytt mittbackspar, vilket i ordningen har jag tappat räkningen på. Med största sannolikhet blir det Albornoz och Hermannsson, även om jag hoppas på att det blir Hermannsson och Rogne från start.

Jag tror att Lennartsson vill göra så få ändringar som möjligt, då spelet stundtals var bra mot Malmö, och med lite tur kanske kunde ha haft både ett eller två mål på kontot. IFK Göteborg behöver vinna ikväll för att känna att man har kontakt med toppen, annars tror jag det finns en stor risk att det blir en riktig plattsäsong. Vi kommer ju med största sannolikhet dömas en 0-3 förlust hemma mot Malmö och tre poäng ikväll är, med risk för att låta dramatisk, livsviktig! Vi måste visa att vi kan ha ett rörligt anfallsspel utan Rieks och att försvaret inte svajar utan Bjärsmyr. Så i slutet av dagen så är det mycket mer än tre poäng som står på spel – det handlar om att höja moralen och få lite medgång efter ett par riktigt svaga insatser.

Trolig startelva
Alvbåge
Emil | Hermannsson | Albornoz | Aleesami
MSD | Sebbe | Albæk | Ankersen
Boman | Hysén

Det är verkligen inte optimalt att vi har bytt mittbackspar så många gånger redan, mycket av stabiliteten vi hade förra året var ju tack vare vårt solida försvarsspel, vilket vi har tappat ordentligt hittills. Att IFK släpper in tre mål på fasta situationer i en match för att någon matchen senare släppa in tre spelmål hör ju verkligen inte till vanligheterna.

Skrev igår lite statistik inför omgång 7 och kvällens domare, vilket var en blandning av bra och dåliga nyheter. Har ni missat det så in och läs, och låt siffrorna tala sitt tydliga språk.

I vanlig ordning kan man gå in och rösta på startelvan efter matchen. Av förklarliga skäl så var det inte så många som engagerade sig senast, men resultatet hittar ni här.

Du kanske också gillar...