Notice: Undefined variable: football_formation in /www/webvol23/mq/11paoyf7k4vehcm/tankaromifk.se/public_html/wp-content/plugins/football-formation/includes/front_end.php on line 48
Dahlberg
Eriksson
Calisir
Starfelt
Ingebrigtsen
Diskerud
Affane
Salomonsson
Ohlsson
Hysén
Ómarsson

Äntligen matchdag idag, och en seger idag kan räcka för gruppseger och avancemang från gruppen. Dock är jag egenligen ganska kluven till huruvida vi ska satsa på att vinna cupen, en titel är förvisso en titel, men handen på hjärtat så har vi ju knappast en trupp för att kunna prestera i Europa utan att tappa i ligan. Vinner vi cupen så går man in i andra kvalomgången, vilket vi bör vinna och gå vidare till tredje kvalomgången, den skulle innebära minst fyra matcher i månadsskiftet juli/augusti samtidigt som de kommer vara ett tufft spelschema i Allsvenskan. Dessutom kostar det mer än det smakar, då utgifterna i samband med två borta matcher i Europa är större än intäkterna. Nåväl, jag går väl händelserna i förväg, men i år tror jag att man ska se SvCupen som bra träningsmatcher inför Allsvenskan.

Åter till dagens match. Jag tycker vi imponerade senast mot Varberg, kanske inte målmässigt eller bollinnehav, men de visade många lovande intentioner. Passningsspelet var stundtals oerhört kreativt och man bjöd varandra på många spelalternativ med mycket rörelse. Vi var inte rädda för att hitta en passningslösning istället för att bara tjonga upp bollen och kämpa om att vinna bollen, det fanns en tanke bakom passningsspelet, vilket imponerade. Sen slog det så klart bort bollar, och man slog bort en del djupledsbollar på ytor där det inte fanns någon. Men nyckeln i år är tålamod och mod. Vi spelar ett spel som är så icke-blåvitt, att det kommer ta tid innan det blir mer naturligt, för många av våra spelar har fortfarande ”tjonga och kämpa” i ryggmärgen.

Däremot kan man så klart vara kritiskt, vänsterkanten var på det stora hela inte bra senast. Wernersson var ganska osynlig lika så Ohlsson. Jag tror att Wernersson (eller Ohlsson) får lämna plats till förmån för Ingebrigtsen idag. Sen tror jag att Diskerud får chansen från start på Sakors bekostnad. Sakor var bra senast han var mer aktiv och mer rörlig, samtidigt om han var väldigt lugn när han hade bollen, men jag har svårt att tänka mig att Poya petar Affane som var grym senast (Man of the Match). Sen är jag oerhört nyfiken på att förstå Sebbes roll, kommer han fortsätta kliva in så mycket i banan att han mer eller mindre spelar central defensivmittfältare eller håller han sig mer till vänster?

Efter matchen kommer ni återigen kunna rösta på Man of the Match – missa inte det.