Notice: Undefined variable: football_formation in /www/webvol23/mq/11paoyf7k4vehcm/tankaromifk.se/public_html/wp-content/plugins/football-formation/includes/front_end.php on line 48

Dahlberg
Eriksson
Calisir
Starfelt
Nordström
Diskerud
Affane
Wernersson
Ingebrigtsen
Omarsson
Ohlsson

Vi kanske alla ska göra som Diskerud och bjuda Varberg på sushi, även om jag personligen föredrar kebabtallrik. Det blev ordentligt spännande mot slutet vilket lag skulle avancera till kvartfinal i Svenska Cupen. Vid ställningen 1-1 i vår match och 1-0 till Öster mot Varberg så är vi vidare då vi är bättre rankade. Sen gör vi 1-2 och det är slutsnackat och vi får dessutom hjälp av Varberg som kvitterar till 1-1, då är vi i kvartsfinal. Men vi lyckas släppa in ett billigt mål i slutet och Öster tar ledningen i sin match och återigen är vi vidare tack vare rankingsystemet. Hade det inte varit för stolpens insida så hade Öster gjort 2-0 och då vet jag fan om Varberg hade haft någon anledning att försöka kvittera och då hade vi varit utslagna i gruppen. Faktum är att även om vi har haft och sett positiva tendenser under gruppspelet så har det inte varit bra. Vi hade den kanske på förhand lättaste gruppen, och tar oss vidare med nöd och näppe, det är lite skrämmande.

Vi startar matchen med en väldigt intressant uppställning, Emil var inte petad som jag först trodde, utan han var ju sjuk, men jag blev så chockad när jag inte såg hans namn i startelvan så jag missade all annan information, nåväl, sånt som händer. Tyvärr var det bara startelvan som var intressant, vi spelade riktigt dåligt och Sirius kontrollerade matchbilen och bollinnehavet i första halvlek. Vi hade ett par sekvenser, ett par tillstymmelser till farligheter, men där sista passningen var för lång, eller för kort, eller till fel spelare. Bakåt släpper vi till ett par riktiga målchanser där Pontus kommer upp stort och gör några avgörande räddningar, för det kunde lika gärna ha stått 2-0 i paus. Men 0-0 stod sig till paus.

I andra halvlek kom Hysén in istället för Billy och helt plötsligt fick vi lite mer kantspel och kunde jobba oss fram till målchanser. Tyvärr får Sirius en straff som förvaltas och 1-0 i baken i början av halvleken. Men vi visar bra moral och tålamod och fortsätter jobba och skapa lägen och när Omarsson skjuter in 1-1 är det fullt rättvist. Affane spelar sedan fram Tobbe, som spelar inåt och Ingebrigtsen ska bara stöta in bollen, men spelar fram den till Sebastian Ohlsson som dunkar in 1-2. När vi gör 1-2 tycker jag nog att man ska spela lite mer syniskt, grisa lite mer, tjonga upp bollarna och försöka hålla bollen på Sirius planhalva, men vi slarvar lite och Sirius får ganska enkelt göra 2-2 och skapa nerv och spänning. Men det löste sig till slut!

Vi fick en riktigt tuff lottning i kvarten kommande helg. Skåningarna på bortaplan och första matchen mot Rieks – som jag twittrade igår:

Jag tror det blir tack och adjö i kvarten, men som jag skrev i går, så vill jag inte att vi vinner cupen, utan att vi går som längst till semi, för att få bra tävlingsmatcher inför Allsvenskan. Vi har inte en trupp för att kunna spela mån-tors-sön under juli/augusti, så bättre att fokusera på Allsvenskan och hitta ett grundspel vi är trygga med.

Avslutningsvis, är det en jämn kamp i Man of the Match, har du inte röstat så är det bara att passa på. Gör din röst hörd!