Notice: Undefined variable: football_formation in /www/webvol23/mq/11paoyf7k4vehcm/tankaromifk.se/public_html/wp-content/plugins/football-formation/includes/front_end.php on line 48
Dahlberg
Eriksson
Starfelt
Calisir
Hysén
Diskerud
Affane
Sakor
Salomonsson
Omarsson
Gigi

Malmö borta är helt klart den på pappret svåraste matchen för Poya. Vi imponerande knappast under gruppspelet, visst vi hade många fina sekvenser under matcherna, vi såg hur Poya tänker sig att vi ska spela, vi såg fina tendenser till passa sig ur situationer och skapa situationer. Däremot tycker jag mig inte ha sett så mycket av possession-spelet som Poya har pratat om. Men helt klart så är det stora skillnader jämfört med förra säsongen och även om vi inte har varit bra sett över 90 minuter, men det går åt rätt håll. Sen måste jag lyfta Affane1, han är helt klart en game changer och vi får hoppas att han får vara skadefri, för en spelare som honom har jag längtat efter under så oerhört många år.

Ska jag vara helt ärlig så struntar jag i cupen i år, som jag varit inne på tidigare, vi ska fokusera på vårt spel och på Allsvenskan. Vi har inte tillräcklig bredd i truppen för att lösa Allsvenskan och EL-kval i juli/augusti. Med de sagt, så hoppas jag vi kan slå Malmö idag, plocka ner dom på jorden igen. Finns få lag som jag avskyr lika mycket om gröthalsarna, och det blev inte mindre av att Rieksmongot valde Malmö  (så mycket utlandsintresse var det där). Men Rieksmongot och riksgrisen i samma lag – jag hoppas innerligt att vi tar minst två röda kort idag och en knäskål eller smalben på köpet.

Jag hoppar vi spelar 3-4-1-2 idag (tanken är att Affane ska spela mellan mittfält och anfall, men grafiken ville inte). Ge Affane en helt fri roll som spelfördelare, killen är ju 100%-ig i passningspelet och jag älskar hur han vänder spelet med en crossboll istället för att den ska gå genom tre personer innan vi lyckas byta kant. Sen tänker jag att Gigi får debutera idag, finns ingen bättre match att debutera i än att dunka in två bollar mott gröthalsarna. Jag tycker verkligen inte att vi ska fega, utan gå ut och spela all in och sätta press på Malmö. Tyvärr tror jag väl inte att jag får se Tobbe starta, även om jag tycker att borde för varken Wernersson eller Billy har imponerat. Återstår väl att se hur Poya formerar laget, jag har ju inte haft jättemånga rätt hittills.

Efter matcher är det som vanligt dags att rösta på Man of the Match

1 Man of the Match mot Varberg, två mot Öster, och delad etta mot Sirius.