Notice: Undefined variable: football_formation in /www/webvol23/mq/11paoyf7k4vehcm/tankaromifk.se/public_html/wp-content/plugins/football-formation/includes/front_end.php on line 48

Dahlberg
Eriksson
Calisir
Starfelt
Ingebrigtsen
Sakor
Affane
Salomonsson
Diskerud
Hysén
Omarsson

Sista omgången av gruppspelet, och kanske sista tävlingsmatchen innan Allsvenska premiären, vid avancemang väntar matcher de två kommande helgerna (kvartsfinal: 10-11 mars, semifinal 17-18 mars). Jag hoppas att vi når minst semifinal, för att få så många tävlingsmatcher som möjligt innan den Allsvenskapremiären mot Trelleborg den 1 april. Däremot så hoppas jag inte att vi ska vinna cupen.

Sanningen är att vi har en alldeles för tunn trupp för att kunna tävla på två fronter. Spela EL-kval matcher i juli/augusti samtidigt som Allsvenskan har omstart efter VM, kommer ge oss en tufft spelschema, och vi har de senaste åren visat att vi inte har tillräckligt stor bredd i truppen för att kunna hantera det. Det finns inte heller någon större ekonomisk fördel att vinna cupen och spela i EL-kvalet. Visst får man ett par miljoner när man går vidare från Q2 till Q3 och sedan till ett eventuellt playoff, men med kostnaderna för att ta sig till bortamatcher i Östeuropa, mat och boende så går vi ±0, kanske med ett visst överskott, men inte tillräckligt mycket för att offra resultat i ett omgångar av Allsvenskan. Fokus i år måste vara Allsvenskan, även om det hade varit fantastiskt kul att ta sig till gruppspelet av EL och få in lite välbehövliga pengar, men vägen dit är lång och vi har inte förutsättningarna.

Med det sagt så hoppas jag att vi fortsätter visa fina tendeser idag mot Sirius. Spelmässigt tycker jag vi höjde oss mot Öster jämfört med Varberg. Omarsson exempelvis såg mycket piggare ut och borde väl ha gjort ett mål och vi borde ha vunnit matchen. Vårt kantspel är fortfarande lite för hackigt och jag tycker inte att varken Emil eller Billy imponerade särkilt, och som många andra har varit inne på så har ju Emil i ingen konkurrens på sin högerkant, vilket helt klart påverkar hans utveckling. Däremot hur vi tar oss framåt centralt i banan och skapar chanser är väldigt intressant. Ska bli intressant hur Poya ställer upp laget. Jag hoppas vi får se mer än 5 minuter av Ingebrightsen, sen funderar jag på om vi kommer köra 3-4-3 idag eller 3-4-1-2 (eller 3-5-2), nu spelar det i och för sig ingen större roll hur startformationen ser ut, utan hur spelarna agerar på plan som är det viktigaste.