Notice: Undefined variable: football_formation in /www/webvol23/mq/11paoyf7k4vehcm/tankaromifk.se/public_html/wp-content/plugins/football-formation/includes/front_end.php on line 48

Dahlberg
Billy
Calisir
Starfelt
Wernersson
Diskerud
Affane
Ohlsson
Hysén
Engvall
Kharaishvili

Göteborgsderby? Knappast, alla vet ju att Hisingen inte är Göteborg. Stora frågetecknet inför matchen är väl om Pontus står eller inte, igår var det tveksamt, men samtidigt är han med i matchtruppen, så jag hoppas verkligen att han är fit for fight.

Det är knappast en överdrift att vi inte har övertygat så här i inledningen av säsongen, två segrar mot nykomlingar och tre förluster är inget imponerande facit. Visst förlusten mot Hammarby på tilläggstid var snöplig och förlusten mot Östersund med två praktträffar kanske inte var mycket ett göra åt, men i båda matcherna gjorde vi första målet, för att sedan tappa och det är inte bra. Sen är kommer förlusten mot AIK, där vi har absolut inget att komma med! AIK gör precis som dom vill och dominerar matchbilden och det är först när AIK börjar bli nöjda som vi kommer in i matchen och det är tyvärr inte tillräckligt bra!

Det är många som inte kommer upp i vad som åtminstone bör anses en normal nivå. Vi spelar omständigt och det är alldeles för många bakåtpassningar, visst jag köper att vi inte alltid ska slå en chans boll på djupet, utan då är det bättre att vända hem och börja om. Problemet är bara att när vi vänder hem så tappar vi momentum, vi är tröga på att byta kant och istället för att byta kant, så slår vi tillbaka bollen till samma kant, istället för att byta kant och bredda spelet och samtidigt tvinga motståndarna till en överflyttning. Sen alla dessa felpass! Det håller inte, vi spelar i slow motion och likförbaskat slår vi bort många gånger enkla passningar. Vi måste bli bättre på att ta djupledslöpningar, det håller inte att bara vända hem. Att ha possession innebär ju inte att vi bara ska hålla bollen inom laget, det måste ju i någon mening betyda att man ska flytta laget framåt i banan, annars blir det ganska meningslöst. Vad är vitsen med att ha 90% bollinnehav om du 85% av tiden är på egen planhalva? Där vinner man inga matcher!

Det känns dumt att hänga ut enskilda spelare när laget har svajat. Men likförbannat måste jag. Jag tycker det är dags att bänka några spelare och ge några nya chansen. Tyvärr tycker jag inte att Sebbe håller som vänsterback i en trebackslinje. Han är en säkerhetsrisk, hans passningsprocent framåt imponerar knappast och dessutom har jag väldigt svårt för hans sätt att gå runt och gestikulera och skälla, speciellt när han själv är den som ofta gör fel. Sätt in Billy istället och säkra mer defensivt på den positionen. Emil är en annan som inte har imponerat och är direkt osynlig i matcherna! Han gör förvisso sina löpningar, men 9/10 inlägg går antingen på första gubben (försvararen) eller så går den för långt. Han precision i inläggspelet är för dåligt sätt till alla löpningar han gör, det blir liksom bara bortkastat. Sen har vi Affane, som jag var så sjukt imponerad utav under cupen, där han knappt slog bort en enda passning. Han har tyvärr inte alls imponerat i säsongsinledningen.