Notice: Undefined variable: football_formation in /www/webvol23/mq/11paoyf7k4vehcm/tankaromifk.se/public_html/wp-content/plugins/football-formation/includes/front_end.php on line 48

Dahlberg
Eriksson
Calisir
Starfelt
Wernersson
Diskerud
Affane
Salomonsson
Ohlsson
Omarsson
Hysén

Efter det oerhört sura och bittra avslutet mot Hammarby senast är det äntligen dags för ny match mot hittills poänglösa Östersund. Jag står fast vid att förlusten senast berodde mer på att feghet än att Hammarby var så mycket bättre. Kollade igenom matchen under veckan och visst låter vi Hammarby ha mycket boll, men vi håller dom på utsidan och de får passa runt i en halvcirkel utanför vårt straffområde och försöker hitta instick som vi tar. Hammarby skapade inte många farliga målchanser (gjorde förvisso inte vi heller). Att starta med Mix-Sakor-Affane och bänka Hysén är och visade sig vara ett dåligt beslut. Hysén hann inte vara inne i två minuter innan han spelade fram Mix till 1-0, han måste starta idag, vi får ett helt annat djup i vårt offensiva spel med Hysén på plan.

Några andra saker som inte var bra senast mot Hammarby att vi jämt och ständigt vände hem (ofta hela vägen till Pontus). Vi gick exempelvis från offensiv hörna till att Ponuts hade bollen på 6 sekunder! Oftast brukar man vilja se den riktningen åt andra hållet. Jag gillar att vi försöker spela oss till situationer och inte bara tjonga upp bollarna som vi gjort tidigare, men det måste finnas en balans, ibland är det inte fel att slå en på djupen – problemet var bara att stackars Omarsson fick springa på allt mer eller mindre helt själv, och då är det svårt att låsa bollen och flytta upp laget.

En annan sak som jag störde mig på var att om vi hade spelet på vänsterkanten och vände hemåt, så bytte vi inte kant, utan vi vände hem och sen spelade ut den på samma kant som bollen kom ifrån. Det var flera gånger helt rent på andra kanten och vi kunde valt att byta kant och bredda spelet och samtidgt få Hammarby att flytta över.

Vill som sagt inte hänga ut enskilda spelare, men det var många som inte kom upp i nivå senast, det var en kavalkad av dåliga passningar och inlägg och där behöver vi höja skärpan idag. Östersund är bollskickliga, så jag förväntar mig att de kommer ha mycket boll och leta instick, så vi behöver vara på tårna, men samtidigt när vi får omställningar så måste vi våga, och då krävs det betydligt mer rörelse och löpningar!

Vill dock avsluta med att lyfta Wernersson och Ohlsson, som jag tycker var bäst senast och båda gjorde nog sin bästa match i den blåvita tröjan. De slog sin gubbe vid flertalet tillfällen och kom runt på kanten på ett mycket fint sätt.

Dela på facebook
Dela på twitter