Äntligen, äntligen! Allsvenskan är tillbaka och nya, unga IFK Göteborg åker till Trelleborg för en premiär!

Senast IFK Göteborg spelade en premiär i Trelleborg slutade matchen 1-1. Det var 2007 och säsongen slutade med SM-guld, det kanske inte är målsättningen iår, inte för att någon kommer klaga om det skulle bli SM-guld, men det är inte mina förväntningar inför säsongen. Det jag vill se är lite av de man har kunde se under Svenska Cupen, att laget börjar tänka fotboll, man rör sig och ger varandra passningsalternativ, man byter kant med ett tillslag (läs Affane), och faktum är att fram till i höjd med straffområdet så var spelet i Svenska Cupen stundtals väldigt inspirerande, men tyvärr ineffektiva framför mål. Det viktigaste är dock att vi sätter defensiven, den nya trebackslinjen ser ganska bra ut med tanke på hur kort till Poya har haft med laget och det kan bara bli bättre.

Gustav Engvall är tillbaka i klubben, jag är sjukt splittrad, å enda sida vill jag verkligen inte se honom i klubben, dels för jag inte tycker att han är bra, han har ett par bra matcher per säsong, så han är väldigt ojämn. Men å andra sidan, när man drar på sig den blåvita matchtröjan, så ska man backa upp honom till 100%. Om han lyckas, så lyckas så klart laget, och namnet på bröstet är och kommer för alltid att vara större än namnet på ryggen.

I och med att Allsvenskan nu drar igång så har jag rensat spelarstatistiken, som jag experimenterade med under cupen, för att se att allt funkade (vilket det gjorde). Dessutom kommer jag fortsätta med Man of the Match omröstningen, där ni läsare kan rösta på matchens spelare.

De senaste dagarna har nästan all min vakna tid gått till att sammanställa min all min statistik för att kunna presentera den på ett interaktivt och snyggt sätt, det har varit sjuk mödosamt, över 15 000 datapunkter har uppdaterats och formaterats, letat runt bland mängder med källor för att få fram rätt siffror, men ack så värt det har varit när man med några enkla klick kan få fram massa rolig och intressant information. Nu kan man få svar på massa frågor som tidigare var hopplöst (eller nästintill omöjligt) att få svar på.

Exempelvis
Hur presterar IFK Göteborg när Markus Strömbergsson dömer matchen på en söndag i maj? Svaret är enkelt att få fram nu! Markus Strömbergsson har dömt oss fyra söndagar i maj, vi har tagit 8 poäng, största publiksiffran var 12 351 och  minsta 9 119. Så det är bara att gå in och klicka runt. Interaktiv statistik